Från och med nu

hittar ni mig på www.monstermammas.wordpress.com . Inom snar famtid tänker jag börja blogga igen, bara jag orkar klura ut hur man använder sidan ordentligt först. Så skicka all ork ni har på lager och så hänger ni på till den nya adressen! Ok?
Publicerad 12.04.2012 kl. 21:48

Häng kvar

Jag tänker inte sluta blogga, men har så leidon av ratata kombinerat med safari så orkar inte blogga så mycke just nu. En bloggflytt är på gång, men det kan ta tid. Dennis är fortfarande på resa, och kommer att vara det ännu en del under våren och orkar och hinner inte riktigt med allt som jag skulle vilja. Håll ut. I'll be back!
Publicerad 31.03.2012 kl. 21:22

Vart och hur?

Nu blev jag lite fast i tanken att flytta bloggen. Det största problemet ligger i att jag inte är någon hejare på det här med datorer. Vart ska man flytta? Wordpress lär vara omtyckt, behöver man köpa eget domän om man flyttar dit? Äh, hur funkar det här med domäner och webbhotell? Jag blir liksom inte så mycke klokare fast hur jag läser...
Publicerad 23.03.2012 kl. 21:28

Så mycke bättre!

Oj så lätt det blev att surfa när jag idag helt utan förvarning fick en iPad idag! Min första dator nånsin! Känn på den! Dock måste jag därför överväga en bloggflytt, i och med att inte funkar så bra med safari. Men det börjar ju nog också vara på tiden. Nu är det lugnt och tyst i huset. Ivar for på sleepover till fammo och faffa. Malte sover ute i vagnen. Hunden ligger orörlig i farstun. Och gubben drog till Ryssland. Känns lite som om man är på ledigt! Wiihoo! Såhär ser det ut när man använder safari för att blogga på ratata. Inga styckeindelningar, inga länkar och inga bilder.
Publicerad 23.03.2012 kl. 15:58

hej och hå!

Här i nya huset lever vi och mår. Kaos råder, vi har just fått köksluckor och lådor på plats även om vi bott här sen söndag. Oupplockade flyttlådor finner vi över allt, trösklar, lister, köksfläkt samt de flesta lampor fattas. This will take some time innan det är okej. En liten olycka har vi o ja hunnit med, när jag i söndags föll i trappan med babyn i famnen. Maltes huvud det slog i trappsteget och så åkte vi ambulans till akuten. Lyckligtvis slog han mest kinden och klarade sig med fläskläpp och lite svullnad från incidenten. Slutet gott allting gott.

Lite dåligt med blogga det just nu. Orsaken är att Ivar i ett obevakat ögonblick, mitt i flyttrumban började pilla loss tangenterna på laptopen och matade dom åt byrackan. Kul.

Publicerad 22.03.2012 kl. 15:06

Spara eller sälja?

Har en likadan muminmugg nerpackad i en av våra lådor uppe på vinden. What to do?
Publicerad 15.03.2012 kl. 23:06

KONY 2012

Jag skulle också hemskt gärna skänka en slant och känna mig dukig. Men det kan jag inte mera, läs här!
Publicerad 09.03.2012 kl. 08:05

Två veckor

klämdes det och kändes det på födan. Igår tror jag att han för första gången förstod vad maten framför honom är till för. Sådär på riktigt förstod.

Han började morgonen med att släva in en halv banan, till mellanmål en sjuklig mängd mango (gudomligt god mango direktsmugglad från Thailand) och till middag en halv potatis.
Tidigare har han fått i sig några ytte pytte smulor per gång, om ens något. Och inte en sked har han blivit matad! Han äter allt HELT själv, med sina små knubbiga händer. Och faktiskt, inget far i fel hals oberoende av hur stor bit han får loss! Så duktigt!

I morgon skall jag baka havrebananstavar. Ett alternativ till kvällsgröt?
Publicerad 08.03.2012 kl. 20:59

Hon tog orden ur min mun

Chotta. Läs hennes tankar om kvinnodagen, och uppskatta livet.
Publicerad 08.03.2012 kl. 14:11

Jag har kanske inte sagt det högt

men vi har faktiskt tänkt flytta nästa helg. Ojojoj.... So much to do, so little time.
Publicerad 08.03.2012 kl. 13:15

Award!

Tack till Josefine och Chotta för Awarden. Nu skall jag äntligen ta min i kragen och sätta mig ner och besvara den också!7 fakta om mig själv!

1. När jag blir riktigt arg börjar jag bara gråta och får ingenting sagt, även om jag har massor att säga och helst av allt skulle bara ryta. Då blir det bara värre förståss och jag pjular bara ännu mera.

2. Mitt absoluta kall i livet (förutom att vara mamma) är att få jobba inom förlossningsvården.

3. Jag har nästan dykarcertifikat. Fattas en dykning och så skulle jag ha pappren i handen, men har skjutit upp det nu i 5 år. Det borde jag ta tag i vår när våra vatten blir lite varmare. I alla fall så att jag kan fara och dyka sen i Thailand på vår "bröllopsresa" om ett år.

4. Jag tycker om matematik och problemlösning, både till pappers och i det verkliga livet.

5. Jag försöker att leva ekologiskt så gott det går i mitt dagliga liv, utan att gå till överdrift. Har däremot alltid dåligt samvete om jag inte kan sortera soporna ordentligt och skulle aldrig i livet kunna kasta ett skräp på marken!

6. Älskar "vårt" skäre. Det finns inte nåt ställe som är mer avslappnande än Björkholmen.

7. Är väldigt impulsiv. Tänker mig sällan för ordentligt innan jag kör på. Däremot kan jag sitta och överanalysera minsta lilla undran och sällan är det någon som faktiskt orkar lyssna på dom analyserna.

I min tur ger jag iväg Awarden åt

BohemianMaggie
Heidi
Mami
Michaela
Nalaneps
Tutt-Lisa
Alexandra
Publicerad 07.03.2012 kl. 21:02

Lite mer om

K vitaminet (Konakion) för er som är intresserade av att veta mera här!
Publicerad 07.03.2012 kl. 20:32

En så fantastisk helg

har vi inte upplevt på länge! Ett snäppe bättre skulle den ha varit om Dennis kunnat tillbringa den med oss i stället för på bygget. Men den var bra ändå och det kommer ju fler!

Lördagen spenderade vi på Petra och Johans villa på Tryckarin. Körde isvägen med bil till KalaJanne och därifrån fick vi skotereskort. Marjo, Ivar, jag och Malte kom ut tillsammans, massor med shack kom med skoter, därbland pappa Dennis senare på eftermiddagen. Ivar han var så i extas så han glömde sova tupplur. Malte däremot sov så gott som hela dagen, ovanpå en fårfäll på bryggan.

Denna söndag har vi däremot varit ut till egen skäre. Jag, gossebarnen och deras farföräldrar. Körde ut så långt man bara slipper med bil och gick därefter 3,8 km över isen ända till björkholmen. Där drack vi kaffe och hade picknick på bastutrappan, kollade så att alla hus var i skick efter julhälgens Dagmar. Det var det, inga fallna träd ens och bryggan fanns kvar.

Och gud så ljuvligt väder vi haft! Solsken, vindstilla och några ynka minusgrader. Helt gudomligt vinterväder!
Publicerad 04.03.2012 kl. 21:12

Dagens kämmi.

Igår ringde min vänninna och frågade om ja kunde ställa upp som barnvakt åt min guddotter Julia 1 år 5 månader, idag på fredag. Självklart kunde jag det.

Hennes pappa förde hit henne på morgonen halv nio och vi började packa oss i bilen och styrde kosan mot redskapsjomppan i Vikby. Efter 20 minuter i glashalt före var vi framme och jag kom på två sekunder innan vi svängde in på skolgården - DET ÄR JU SPORTLOV!

Ja eikun kotiin taas.

Fast först körde vi en sväng via Solf och hämtade hem tio kilo ekologiskt griskött och lite fruset älgkött. Julia som vaknat redan klockan sex samma morgon drog en passlig 40 minuters powernap i bilen och var hemskt trött när det skulle vara tupplursdags efter lunch. Yeah right...
Ivar han ville inte heller sova. Medan jag lade ut Julia på ena sidan huset hade han smitit ur vagnen. Med hjärtat i halsgropen gick jag ut på bakgården när jag såg en tom vagn och en sovsäck på marken. Där satt han i blomrabatten strumpfota. Rackarungen.
Publicerad 02.03.2012 kl. 20:56

Såna spykalas incidenter

har fortsatt även idag. Två gånger. Och detta efter att han ammats. Så tutteli var nog knappast boven. Han har väl nån tillfällig sinnesförvirring och glömmer att han redan nog egentligen är mätt. Märkligheter.
Publicerad 29.02.2012 kl. 20:35

Pia, 24 år och mamma åt två små pojkar. Trädgårdsintresserad dagdrömmare som funderar och överanalyserar mer än man kanske borde.

Senaste kommentarer

18.07, 20:00Att finna det rätta av
30.05, 00:25Resfeber av Sofia
17.04, 12:05Alla tycker vi olika. av julia
10.04, 23:34Alla tycker vi olika. av gote.edvardsson@telia.com
10.04, 22:49Alla tycker vi olika. av gote.edvardsson@telia.com